Politic

Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în Republica Moldova! Ce subiecte au fost abordate?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit ieri cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Petit. Întâlnirea a avut loc cu ocazia încheierii mandatului de ambasador al lui Petit în țara noastră.

Liderul democrat i-a mulțumit ambasadorului american pentru colaborarea bună avută în perioada celor trei ani de mandat ai domniei sale. „Statele Unite sunt un bun partener al Republicii Moldova, iar buna relație dintre Moldova și SUA se datorează inclusiv dumneavoastră”, a afirmat Plahotniuc în cadrul întâlnirii.

La rândul său, Petit a lăudat viziunea pro-Moldova pe care a anunțat-o PDM declarând că este o abordare corectă! „Scopul comun este îmbunătățirea vieții cetățenilor moldoveni”, a spus apoi ambasadorul american vorbind despre colaborarea dintre SUA și Republica Moldova.

„Felicitări pentru creșterea economică – e o creștere semnificativă. Multe probleme se vor rezolva în Moldova dacă economia va crește în continuare”, a spus diplomatul american. El a accentuat de asemenea faptul că SUA vor susține și pe mai departe Republica Moldova.

Mandatul ambasadorului James Pettit la Chișinău se va încheia în următoarele săptămâni, iar succesorul său, Derek J. Hogan, va sosi în Republica Moldova în cursul lunii octombrie.

loading...

Comments are closed.