Alte știri

Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu marea noastră soprană Valentina Naforniță, la Festivalul Internațional “Maria Bieșu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vlad Plahotniuc, împreună cu ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, s-au întâlnit luni, 17 septembrie, cu talentata cântăreață de operă Valentina Naforniță, în cadrul Festivalului Internațional „Maria Bieșu”, care se desfășoară în fiecare toamnă la Chișinău. Liderul PDM a felicitat-o pentru performanțele sale la nivel mondial și i-a promis în continuare toată susținerea din partea Fundației Edelweiss în proiectele sale culturale.

„Admir oamenii care, prin talentul și munca lor, fac Republica Moldova cunoscută și apreciată în afara granițelor. Marea noastră soprană Valentina Naforniță este una dintre acele persoane cu har, care ne fac să fim mândri de fiecare dată când urcă pe orice scenă a lumii. Dar cel mai mult ne bucurăm când vine și cântă aici, acasă. Asta s-a întâmplat și aseară, în încheierea Festivalului Internațional “Maria Bieșu”. Am felicitat-o și i-am mulțumit pentru acest spectacol și pentru că este un extraordinar ambasador al țării noastre. Fundația Edelweiss, pe care o patronez, va continua să susțină evenimentele culturale iubite de moldoveni”, a scris Plahotniuc pe Facebook.

Menționăm că și în acest an Fundația Edelweiss a sprijinit financiar organizarea Festivalului Internațional „Maria Bieșu”, festival care reunește pentru câteva zile la Chișinău cele mai mari voci din lume.

Valentina Noforniță (31 de ani) este o cântăreață de operă născută în satul Cuhnești, raionul Glodeni. Este cunoscută în special drept câștigătoare a ediției din 2011 a concursului BBC Cardiff Singer of the World și solistă a Operei de Stat din Viena.

loading...

Comments are closed.