Politic

Vlad Plahotniuc: Socialiștii poartă și ei vina pentru situația proastă în care se află Chișinăul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un interviu acordat pentru Ziarul Național, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a comentat situația politică din țară și a răspuns la întrebările care de fapt interesează cel mai mult societatea moldovenească.

Una din problemele discutate de către toată lumea la momentul de față, este referendumul eșuat al PSRM-ului. Referendumul de demitere a primarului general al Chișinăului a fost capul de afiș timp de aproape două săptămâni în știrile politice din Republica Moldova. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc consideră că principalii vinovați de faptul că acest referendum a suferit un eșec sunt anume cei din PSRM, aceștia și purtând o vină pentru situația proastă în care se află capitala.

În realitate, o parte din vină pentru cum arată Chișinăul astăzi o are chiar PSRM, care blochează deja de atâta timp activitatea CMC, în diferite feluri. Eu cred că cetățenii au dat ieri un răspuns foarte clar socialiștilor, iar boicotul anunțat de partidele de dreapta, inclusiv de PDM, a avut un impact decisiv asupra rezultatului final”, a spus Plahotniuc în interviu. Totodată acesta anunță că partidul de guvernare va acorda suport primăriei nu prin intermediul consiliului municipal care este controlat de către PL și PSRM dar prin intermediul puterii centrale, așa cum s-a întâmplat și în cazul cataclismelor naturale sau problemelor cu gunoiștea când prim-ministrul Pavel Filip s-a implicat decisiv în rezolvarea acestor probleme.

Rivalitatea lui Vlad Plahotniuc și a Maiei Sandu la fel este un important subiect de discuții. Mai ales luând în vedere acuzațiile liderului PAS la adresa liderului PDM privind abuzul de putere. Întrebat despre acest acuzații, Vlad Plahotniuc a spus că: „Privesc cu multă înțelegere ceea ce a făcut Maia Sandu, e normal ca ea să încerce să devieze atenția publicului de la un subiect care o deranjează, să acopere cumva situația legată de închiderea abuzivă a școlilor, legată de dezastrul care este în învățământ. Până la urmă, e o tactică politică oarecum logică, ea înțelege foarte bine neplăcerile sociale generate de anumite reforme pe care ea, fiind încă ministru, le-a declanșat în educație, fără o evaluare corectă a impactului. Însă, dincolo de politică, rămân problemele. O parte dintre școli trebuie redeschise cât mai rapid, procedurile birocratice pentru profesori trebuie eliminate, iar taxele suplimentare care le-au fost impuse pentru cursurile de formare trebuie excluse, curricula de învățământ este cu totul inadecvată și urgent trebuie de lucrat la simplificarea ei.

Liderul PD a adăugat că nu reproșează numaidecât Maiei Sandu bătaia de joc prin care trec copiii la momentul de față. Dar totodată o să treacă cu vederea acuzațiile aruncate de către opoziție și se va ocupa de problemele reale ale populației. Căci funcția unui partid aflat la guvernare este anume aceasta.

Interviul integral îl puteți citi aici.

loading...

Comments are closed.