Politic

Vlad Plahotniuc vrea să mai fure 100 de milioane de euro din sistemul bancar, anunță Renato Usatîi

Pinterest LinkedIn Tumblr

În următoarea perioadă, Vladimir Plahotniuc va încerca să scoată 100 de mil. de euro din “Moldindconbank”, în care pachetul majoritar de acțiuni (peste 70%) îl deține compania bulgară „Doverie-Invest” S.A., în spatele tranzacției de fapt, stând fostul democrat. Despre aceasta a anunțat astăzi într-un live pe Facebook liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Pentru ca acest lucru să nu se producă, iar recuperarea banilor să nu fie pusă din nou pe spatele oamenilor, Usatîi a avertizat CNA-ul, BNM și toate instituțiile responsabile.

“După ce a fugit din țară Vlad Plahotniuc a încercat să vândă “Moldindconbank”, dar nimeni nu vrea să o cumpere. Unii, din cauza situației politice instabile din țară, iar alții pentru că odată ieșit din închisoare, Platon și-ar putea dori să o recupereze. Așa că în următoarele zile se va încerca să se scoată 100 de mil. de euro, bani care vor ajunge prin fonduri străine. Mai târziu aceste fonduri o să să-și sisteze activitatea, iar recuperarea banilor va fi pusă din nou pe spatele nostru”, a spus Usatîi.

“Fac un apel la Banca Națională, CNA, Procuratura Generală, prim-ministru. Băieți, să nu spuneți că nu ați știut. Banca Națională e obligată să declanșeze procedura de supraveghere pentru a nu permite scoaterea celor 100 de mil. de euro”, a încheiat Usatîi.

Citește și: Ion Chicu, despre gestul obscen al generalului Gămurari: „Indecent gestul. Urmează să discut cu el”

loading...

Comments are closed.