Vladimir Putin a acceptat invitaţia lui Kim Jong Un de a vizita Coreea de Nord

Preşedintele rus Vladimir Putin a acceptat să viziteze Coreea de Nord la invitaţia liderului Kim Jong Un, care efectuează o vizită excepţională în Rusia pentru a consolida legăturile dintre Moscova şi Phenian, în special în domeniul militar, scrie News.ro

Deocamdată, însă, nimic nu a fost anunţat oficial în legătură cu un posibil acord de livrare de echipamente militare către Rusia pentru a sprijini ofensiva sa în Ucraina, aşa cum a sugerat Washingtonul.

În urma unei întrevederi miercuri, “Kim Jong Un l-a invitat cu curtoazie pe Vladimir Putin să viziteze RPD Coreeană (Republica Populară Democrată Coreeană, n.r.) când îi va conveni”, a relatat joi agenţia oficială nord-coreeană KCNA, folosind denumirea oficială a Coreei de Nord.

„Putin a acceptat cu plăcere invitaţia şi şi-a reafirmat dorinţa sa neschimbată de a continua să promoveze istoria şi tradiţia prieteniei dintre Rusia şi RPDC”, a adăugat agenţia.

În aceeaşi zi, liderul nord-coreean l-a asigurat pe Vladimir Putin că Moscova va obţine o “mare victorie” asupra duşmanilor săi, în condiţiile în care Rusia este angajată într-un război în Ucraina de mai bine de un an şi jumătate.

La rândul său, Vladimir Putin a închinat un toast pentru “viitoarea consolidare a cooperării” cu Phenianul, vorbind în faţa presei despre “perspectivele” cooperării militare cu Coreea de Nord, în pofida sancţiunilor internaţionale care vizează această ţară izolată din cauza programelor sale nucleare şi a rachetelor în curs de dezvoltare.

Cei doi lideri s-au întâlnit ultima dată la Vladivostok, în 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share