Externe

Vladimir Putin afirmă că este pregătit să discute și cu „derutații”, înaintea unei convorbiri telefonice cu Boris Johnson

Pinterest LinkedIn Tumblr

Kremlinul a anunţat miercuri că va da detalii când şi dacă şeful statului rus Vladimir Putin va discuta cu premierul britanic Boris Johnson şi că preşedintele Rusiei este dispus să discute cu oricine, inclusiv cu cei „de-a dreptul derutaţi”, informează Agerpres.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Convorbirea între cei doi lideri fusese programată pentru luni, dar Johnson a fost nevoit să o amâne din cauza problemelor politice interne. Ulterior, cabinetul lui Johnson a cerut ca discuția să aibă loc marți, însă Kremlinul a refuzat.

După ce presa din Marea Britanie a relatat situația, cabinetul premierului Boris Johnson a precizat că discuția telefonică a fost reprogramată pentru miercuri după-amiază.

Premierul Regatului Unit a făcut marţi o vizită în Ucraina, unde a acuzat Moscova că ţine o armă la tâmpla Kievului, încercând să intimideze Occidentul pentru a redesena harta de securitate a Europei de după Războiul Rece, notează Digi24.

Rusia susţine că nu are nicio intenţie de a invada teritoriul ucrainean, deşi a mai făcut acest lucru în 2014, când a anexat peninsula Crimeea.

Iohannis i-a cerut președintelui Ucrainei să recunoască oficial inexistența „limbii moldovenești”

loading...

Comments are closed.