Alte știri

Vladimir Putin i-a avertizat pe ruși: „Situația este foarte complicată”. Ce măsuri a luat liderul de la Kremlin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, admite faptul că există o lipsă de echipamente de protecţie pentru medicii ce se luptă cu noul coronavirus, relatează BBC.

Acest lucru se întâmplă în ciuda creşterii producţiei şi a importurilor, a spus Putin.

„Comparativ cu ce era înainte, producem mult. Dar comparativ cu ce e nevoie nu este suficient. În ciuda creşterii producţiei şi a importurilor avem un deficit la diferite lucruri”, a declarat preşedintele Rusiei într-un interviu televizat.

Putin a mai avertizat că vârful pandemiei nu a fost atins în Rusia, iar populaţia trebuie să rămână vigilentă. Putin a extins măsurile de izolare menite să oprească răspândirea coronavirusului până pe 11 mai. ”Situaţia este foarte complicată”, a mai spus Putin.

Declaraţiile sale vin după ce mai mulţi medici au declarat public că sunt puşi să lucreze fără echipamente de protecţie.

În aprilie, Rusia a trimis în Statele Unite un avion plin ochi cu măşti, ventilatoare şi alte echipamente medicale, stârnind critici. În martie, Rusia a efectuat cel puţin 15 zboruri către Italia, cu aeronave militare. Opt echipe medicale au fost trimise în Italia, dar şi ventilatoare şi măşti. Livrările din Rusia s-au bucurat de o acoperire importantă în presa italiană.

Rusia produce acum 100.000 de costume de protecţie pe zi faţă de 3.000 în luna martie. La măşti producţia pe intervalul similar a crescut de 10 ori ajungând la 8,5 milioane pe zi.

Numărul total de infectări din Rusia a depăşit 93.000, iar cel al deceselor a ajuns la 867.

loading...

Comments are closed.