Externe

Vladimir Putin le promite rușilor că nu vor intra niciodată în carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia nu are în vedere să instituie „niciun fel de carantină” pentru a face faţă epidemiei de COVID-19, a dat asigurări Vladimir Putin joi. Din contră, preşedintele rus s-a pronunţat pentru o relaxare a restricţiilor sanitare existente, în pofida unei creşteri excesive a numărului de cazuri de contaminări în ţară, informează Agerpres.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Nu este prevăzută niciun fel de carantină”, a declarat Vladimir Putin, citat de Digi24, în cadrul unei întâlniri în format de videoconferinţă cu oameni de afaceri ruşi, difuzată de televiziunea publică.

Ţinând cont de particularităţile variantei Omicron, „în scurt timp, am putea chiar ridica restricţiile pentru persoanele care au fost în contact” cu cei infectaţi cu SARS-CoV-2, a mai apreciat preşedintele rus.

Această categorie de persoane este în prezent obligată să se izoleze la domiciliu timp de 7 zile pentru a se asigura că nu au fost contaminate.

Declaraţia şefului statului rus survine în contextul în care Rusia a înregistrat joi un nou record de contaminări zilnice, raportând 155.768 de noi cazuri de coronavirus, faţă de circa 30.000 cu două săptămâni în urmă.

Odată cu sosirea variantei Omicron, ţara se confrunta cu un salt uriaş al numărului de cazuri în ultimele zile.

De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 680.000 de morţi, unul dintre cele mai grave bilanţuri pe plan mondial, potrivit site-ului specializat Gogov, care citează statistici oficiale.

Dar autorităţile ruse au refuzat să introducă orice fel de carantină drastică după primul val din primăvara anului 2020, în ideea de a menţine pe linia de plutire o economie fragilă.

Numărul de noi decese, potrivit guvernului, rămâne totuşi redus, cu 667 înregistrate joi, faţă de aproximativ 1.200 cât erau raportate în punctul de vârf al precedentului val din toamnă.

Ruşii sunt însă mult mai expuşi la virus din cauza unei vaccinări deficitare, doar 48% din populaţie fiind complet vaccinată, potrivit Gogov.

Această rată scăzută se explică în special prin neîncrederea ruşilor în autorităţi şi ezitările acestora din urmă care, pe moment, nu au introdus permisul sanitar.

loading...

Comments are closed.