Vladimir Putin susține că s-ar putea produce o criză economică, așa cum ”nu s-a mai văzut în lume”

rusia, Mutarea făcută de Putin, care lasă Europa total descoperită
 

Vladimir Putin susține că economia globală se confruntă cu câteva măsuri restrictive care ar putea duce în final la o criză financiară devastatoare.

În opinia președintelui Rusiei, lumea întreagă ar trebui să găsească o modalitate prin care să prevină această criză și să stabilească reguli stricte prin care economia statelor să funcționeze.

Potrivit Russia Today, el a făcut aceste declarații la un forum organiza la Sankt Petersburg, condamnând trendul folosirii unor restricții unilaterale, pentru a obține avantaje economice.

Sistemul cooperării multilaterale, care a avut nevoie de ani buni ca să fie construit, nu mai are voie să evolueze. Este distrus într-un mod crud. Iar încălcarea regulilor este noua regulă”, a declarat Vladimir Putin.

El este de părere că țările care au crezut că nu vor fi afectate de aceste măsuri economice de restricții, din motive politice, acum constată că au greșit.

”Posibilitatea de a impune sancțiuni în mod arbitrar și fără control alimentează tentația de a folosi aceste instrumente restrictive o dată și încă o dată, la stânga și la dreapta, în fiecare caz depinzând de loialitatea politică, discuțiile despre solidaritate, înțelegerile din trecut și lunga cooperare”, a afirmat președintele Rusiei.

Nerespectarea actualelor norme, precum și pierderea încrederii s-ar putea combina cu impredictibilitatea și turbulența unei schimbări colosale. Acești factori ar putea duce la o criză sistemică, așa cum nu s-a mai văzut în lume”. – a concluzionat șeful de la Moscova.

Discursul lui Putin a făcut aluzie la amenințările lui Donald Trump în privința comerțului cu China, UE și Mexic. De asemenea, SUA și-au intensificat sancțiunile economice împotriva Rusiei, Iranului și Coreea de Nord, mai precizează Russia Today.

Total
0
Shares
Total
0
Share