Politică

Vladimir Socor dezvăluie cine este conducătorul operațiunii de distrugere a majorității parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Operaţiunea de distrugere a majorităţii parlamentare de la Chişinău, declanşată de grupul Pro Moldova şi Partidul Şor este controlată, de fapt, de oligarhul Vlad Plahotniuc, refugiat peste hotare.

La această concluzie a ajuns analistul politic american Vladimir Socor, într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Deocamdată ne îndreptăm spre o revanșă oligarhică. Ea înaintează, iar ceilalți factori politici se găsesc în defensivă. Revanșa oligarhică o conduce dl Andrian Candu, avându-i pe Plahotniuc și pe Șor în spatele său. Candu deține în aceste momente inițiativa strategică. Dânsul a planificat această întreagă operațiune. În numele lui Plahotniuc și al lui Șor, Candu a planificat-o și o execută cu succes, derutându-i pe ceilalți factori politici”, notează Plahotniuc.

În opinia sa, Candu și oligarhii din spatele său profită de învrăjbirea celorlalte forțe politice din Chișinău.

„De partea lui Plahotniuc este evident conducătorul acestei operațiuni, dl Candu, și cu certitudine dl Șor. Pentru a zădărnici revanșa oligarhică, două acțiuni mi se par a fi nu numai necesare, dar elementare și chiar la mintea oricui. Întâi: partidele Platforma DA și PAS trebuie imediat să susțină declarațiile procurorului Stoianoglo; al doilea: liderii celor două partide trebuie să se împace public. Fără susținerea măsurilor anticorupție, anunțate de dl Stoianoglo și fără împăcarea publică pe baza unui program imediat comun al celor două partide – PAS și PPDA -, fără aceste două acțiuni imediate, degeaba mai discutăm.”, conchide Vladimir Socor.

Citește și: Declarație: Probabilitatea ca Vlad Plahotniuc să fie extrădat din SUA este foarte mare

loading...

Comments are closed.