Volodimir Zelenski a pledat la Berlin pentru aderarea Ucrainei la UE și NATO

Volodimir Zelenski a pledat la Berlin pentru aderarea Ucrainei la UE și NATO, ucraina uniunea europeana, kiev moscova, ucraina rusia, 
 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a sosit marţi la Berlin, a pledat pentru aderarea Ucrainei la UE şi NATO în declaraţii făcute pentru presa germană înaintea întâlnirii sale cu cancelarul Angela Merkel.

„Ucraina face deja parte din familia europeană. Ucraina şi-ar dori integrarea europeană, aceasta fiind cea mai mare dorinţă a poporului nostru”, a declarat Zelenski.Dar realizăm că trebuie să obţinem rezultate convingătoare pentru a ne alătura spaţiului european pe plan economic, juridic, vamal şi digital’, a adăugat el.
 
Preşedintele Ucrainei a avut o întrevedere cu cancelarul Angela Merkel şi o întâlnire cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier cu ocazia primei sale vizite oficiale în Germania, după preluarea mandatului la începutul lunii mai.
 
Pe lângă aspiraţiile europene ale Ucrainei, situaţia din estul ţării – scena unui conflict între armata Kievului şi rebelii separatişti proruşi – de asemenea a figurat pe agenda discuţiilor pe care Zelenski le-a avut în capitala germană. 
 
Preşedintele ucrainean a mai declarat că în cazul unei eventuale întâlniri cu şeful statului rus, Vladimir Putin, va aborda în primul rând problema Donbasului şi a Crimeii, peninsula ucraineană anexată de Moscova în martie 2014.
Total
0
Shares
Total
0
Share