Volodimir Zelenski intenţionează să întreprindă o vizită la Washington după participarea sa la Adunarea Generală a ONU

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski intenţionează să se deplaseze la Washington după discursul pe care îl va rosti la Adunarea Generală a ONU, au relatat joi media americane, scrie Agerpres.ro

În capitala SUA, Zelenski ar urma să aibă o întâlnire cu preşedintele Joe Biden la Casa Albă şi întrevederi cu membri ai Congresului la Capitoliu, au relatat The Washington Post, Bloomberg şi CNN.

Deocamdată nu există informaţii oficiale despre detaliile vizitei şi încă nu este clar dacă şeful statului ucrainean se va adresa plenului Congresului Statelor Unite aşa cum a făcut-o în 22 decembrie.

Potrivit unor surse politice ale website-ului Punchbowl News, călătoria sa la Washington ar urma să înceapă joia viitoare.

Este de aşteptat ca în cursul vizitei preşedintele Zelenski să solicite sprijin suplimentar pentru ţara sa în războiul contra Rusiei.

În prezent, Biden încearcă să convingă Partidul său Democrat să fie de acord cu alocarea a încă 20 de miliarde de dolari pentru obiective umanitare, economice şi militare.

În Senatul american, Ucraina a primit un sprijin larg atât de la democraţi, cât şi de la republicani, de la începerea războiului. În schimb, în Camera Reprezentanţilor, unde republicanii au o uşoară majoritate, au sporit în ultimele săptămâni criticile referitoare la continuarea plăţilor pentru ajutorarea Kievului.

Volodimir Zelenski a vizitat Washingtonul în decembrie anul trecut, când s-a întâlnit cu Joe Biden şi s-a adresat celor două camere ale Congresului Statelor Unit. SUA furnizează Kievului mai mult ajutor militar decât orice altă ţară, pentru a ajuta Ucraina să se apere de invadatorii ruşi.

Potrivit Institutului pentru economie mondială de la Kiel, valoarea ajutorului furnizat până acum Ucrainei de către Washingtonul a depăşit deja 70 de miliarde de dolari.

Total
0
Shares
Total
0
Share