Volodimir Zelenski, la Washington: ”Îmi vine să-l ucid pe Putin”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit miercuri, la Washington, despre durerea pe care o simte atunci când bombele rusești ucid copii . „În acel moment, îți dorești să-l ucizi pe Putin” a spus el, întrebat despre atacul de luni asupra spitalului de pediatrie din Kiev, scrie Digi24.ro

”Pentru mine, de fapt pentru toată lumea este, cred, un subiect foarte sensibil. Sunt tată, sunt președinte și sunt om. Este atât de greu, este foarte greu să pierzi oameni și este extrem de greu să pierzi copii. Și când îi vezi pe acești oameni, când vezi părinți, și când copiii lor mor vrei să-l ucizi pe Putin în acel moment. Toți, noi toți ne dorim acest lucru în acel moment, foarte mult. Dar în acele momente cred că el bea ceva”, a declarat Zelenski.

Cel mai mare spital de copii din Kiev a fost lovit luni de o rachetă rusească. În aceeași zi, rușii au atacat și alte orașe și cel puțin 37 de oameni au murit, ar alți 170 au fost răniți.

Atacul aerian a vizat Kiev, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Pokrovsk şi Kramatorsk, a informat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă. Atacul din 8 iulie a fost cel mai mortal din ultimele luni. Aproape 100 de clădiri au fost avariate, inclusiv maternităţi şi spitale pentru copii, un centru de afaceri, un colegiu, mai multe case şi grădiniţe, potrivit lui Zelenski.

Forţele ucrainene au doborât 30 din cele 38 de rachete lansate asupra Ucrainei în dimineaţa zilei de 8 iulie, potrivit raportului forţelor aeriene.

Total
0
Shares
Total
0
Share