Volodimir Zelenski se va întâlni cu Tayyip Erdogan la Istanbul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va sosi vineri la Istanbul pentru o întâlnire cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan, pe fondul amenințărilor Rusiei de a nu reînnoi acordul privind transportul de cereale ucrainene pe Marea Neagră, scrie G4Media.ro

Acordul privind exportul de cereale ucrainene expiră din nou pe 17 iulie.

Moscova a amenințat în mod regulat că va rupe acordul din vara trecută, dar, după cum notează Financial Times, de data aceasta amenințările Rusiei par mai serioase decât înainte.

Ministerul rus de Externe raportează aproape în fiecare zi despre planurile Rusiei de a se retrage din acordul privind cerealele, iar președintele Vladimir Putin a vorbit, de asemenea, despre acest lucru în timpul unei întâlniri cu „comandanții militari” la mijlocul lunii iunie.

„Ne gândim acum să ieșim din acest acord privind cerealele. În plus, aceste coridoare, de-a lungul cărora merg navele, sunt folosite în mod constant de inamic pentru a lansa drone navale”, a declarat Putin.

Turcia, care a acționat ca intermediar în semnarea Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră (atât Ucraina, cât și Rusia au semnat un acord cu Istanbulul), susține activ prelungirea acordului.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share