Volodimir Zelenski spune că Ucraina poate deveni un producător major de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că ţara sa poate deveni unul dintre cei mai mari producători de apărare din lume şi este încrezător că industria ucraineană de apărare “poate deveni cu siguranţă unul dintre cele mai productive şi mai puternice zece complexe de apărare din lume”, scrie Agerpres.ro

Industria contribuie deja nu numai la consolidarea propriilor capacităţi de apărare ale Ucrainei pe fondul războiului, ci ajută în mod semnificativ şi creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă, a subliniat el în discursul video zilnic de miercuri seara.

Zelenski a lăudat acordul cu partenerii occidentali, în special cu SUA, privind producţia comună de arme ca fiind “una dintre cele mai mari realizări politice ale noastre din acest an”. Acest lucru face posibilă construirea de echipamente militare moderne, a spus el, adăugând că producţia de tipuri de arme occidentale urmează să fie localizată.

Anterior, ministrul ucrainean al industriilor strategice, Olexander Kamyshin, a declarat presei că Ucraina şi-a triplat producţia de apărare în acest an.

Total
0
Shares
Total
0
Share