Vor primi sau nu bugetarii al 13-lea salariu? Decizia Guvernului Chicu

Ion Chicu, Prim-Ministrul Republicii Moldova

Bugetarii vor primi al 13-lea salariu din nou, după ce Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede revenirea la acest „premiu salarial”, relatează N4.md

De premiu anual va beneficia personalul din unitățile bugetare, cu excepția persoanelor cu funcții de demnitate publică și personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică. Acesta va fi acordat pentru rezultatele activității anului precedent, proporțional timpului efectiv lucrat în anul respectiv. Premiul anual va constitui 50 la sută din salariul de bază.

Pentru premiere se vor utiliza mijloacele fondului de salarizare în mărime de 50 la sută din salariile de bază ale persoanelor cu drept de a beneficia de premiu anual. Modificările aprobate prevăd și garantarea salariului minim de 2.000 de lei pentru o normă deplină.

Pentru a intra în vigoare și a produce efecte, proiectul urmează a fi adoptat și de Parlament, iar ulterior publicat în Monitorul Oficial. Se propune ca noile reguli să fie aplicate din 1 ianuarie 2020.

Total
0
Shares
Total
0
Share