Vot final! Deputații PAS au votat pentru denunțarea acordurilor privind activitatea Teleradiocompaniei „MIR”

 

Acordurile privind activitatea Teleradiocompaniei „MIR” a fost denunțate. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament.

Potrivit documentului, se urmărește scopul de a proteja spațiul audiovizual național și de a asigura securitatea informațională, ținând cont actuală regională și pericolul la adresa securității naționale, cauzat de agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei.

De menționat că, în perioada anilor 2000 – 2022, din bugetul de stat către reprezentanța din Moldova a companiei „MIR” au fost achitate mijloace financiare în valoare de 40,3 milioane lei.

„MIR” este o structură media a Comunității Statelor Independente (CSI) și fondatoarea posturilor de televiziune „Mir TV” și „Mir 24”, care nu deține licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu este furnizor de servicii media aflat sub jurisdicția Republicii Moldova. Mai mult, în prezent, retransmiterea acestor posturi TV este suspendată pe perioada stării de urgență, după emiterea unei dispoziții în acest sens de Comisia pentru Situații Excepționale. Potrivit documentului, pe perioada țării de urgență, în Republica Moldova este interzisă difuzarea sau retransmisia programelor produse în statele care nu au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră, cu anumite excepții.

Inițiativa legislativă a fost votată, în a doua lectură, de 56 de deputați.

Total
0
Shares
Total
0
Share