Votat în Parlament: De la 1 ianuarie, pensiile care nu ating minimul de existenţă vor fi majorate cu 10%

pensii moldova, pensii majorate, copii cu dizabilitati pensii

Pensiile stabilite, până la 1 ianuarie 2019, al căror cuantum nu depăşeşte minimul de existenţă, vor fi majorate cu 10%. Parlamentul a votat, în şedinţa de astăzi, proiectul de lege pentru susţinerea financiară suplimentară a unor beneficiari de pensii, în I şi II lectură.

Potrivit proiectului, se majorează cu 10% pensiile stabilite, în sistemul de pensii până la 1 ianuarie 2019, al căror cuantum nu depăşeşte minimul de existenţă  în valoare de 1589 lei.

În urma modificărilor, pensiile pentru limită de vârstă vor creşte în mediu cu 115 lei, pensiile de dizabilitate se vor majora în mediu cu 101 lei, iar în cazul pensiilor militarilor în termen şi membrilor lor de familie majorarea medie va constitui 123 lei.

Cheltuielile pentru implementarea prezentei legi vor fi suportate din mijloacele bugetului asigurărilor sociale de stat şi ale bugetului de stat în funcţie de sursa de finanţare a pensiei.

Modificările vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2019. Iniţiativa a fost susţinută, în lectură finală, de 81 de deputaţi.

pensia moldova 2018, guvernul filip

Total
0
Shares
Total
0
Share