Externe

Vreme ciudată în Europa: Incendiu uriaș în Grecia și furtună de zăpadă în Italia!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Este sezonul vacanţelor ratate în Europa. Caniculă, incendii, grindină și chiar ninsoare strică multe concedii în zonele preferate de conaţionali: Grecia, Italia şi Spania. Ultimele veşti rele vin din apropiere de Atena: o staţiune cunoscută este înconjurată de flăcări. Sunt incendii de vegetaţie de proporţii.

Din cauza caniculei, vegetaţia uscată s-a aprins lângă staţiunea Kineta, iar odată cu ea, şi o pădure de pin. Deşi nu reprezentau un pericol pentru zonele locuite, flăcările au devenit ameninţătoare în momentul în care vântul şi-a schimbat direcţia. Acum incendiul se îndreaptă cu repeziciune spre staţiune, iar mulţi oameni au fost deja evacuaţi.

60 de pompieri, zeci de maşini de intervenţie şi şase avioane încearcă să limiteze proporţiile dezastrului. Fumul se vede chiar şi de la Antena, de la 50 de kilometri distanţă. Faimoasa Acropole este dominată acum de un enorm nor negru.

Vremea extremă dă bătăi de cap şi italienilor: localnicii din sud suferă de caniculă, iar în nordul a fost furtună de zăpadă. Cabanierii din Munţii Dolomiţi nu îşi mai amintesc de asemenea ninsoare spre sfârşitul lui iulie. Furtuna de zăpadă a venit la peste trei mii de metri altitudine şi a acoperit zona cu un strat gros, iar în unele locuri a troienit omătul. Între timp, în Sicilia sunt peste 40 de grade Celsius la umbră.

Nici Spania nu este ocolită de furia naturii. O furtună cu grindină a pus pe fugă turişti şi localnici din mai multe oraşe ale Cataloniei, inclusiv Barcelona.

europa, ie, uniunea europeana, tarile europene, italia, spania, franta

loading...

Comments are closed.