Vremea de Florii: În acest weekend ne așteaptă temperaturi variabile și ploi

Acest sfârșit de săptămână, marcat de Duminica Floriilor, va aduce temperaturi variabile, ploi și vreme preponderent noroasă.

Potrivit meteorologilor, sâmbăta, 27 aprilie, valorile termice diurne se vor situa între 11 și 20 de grade Celsius, cu ploi izolate însoțite de descărcări electrice. Noaptea va fi mai rece, cu temperaturi de până la 3 grade Celsius.

Duminică, 28 aprilie, ziua de Florii, maximele vor ajunge la 22 de grade Celsius, iar noaptea la 3 grade. Tendințele meteorologice similare se vor menține și la începutul Săptămânii Patimilor.

Duminica Floriilor este sărbătoarea care marchează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim cu câteva zile înaintea patimilor sale. Creștinii ortodocși sărbătoresc această zi prin participarea la slujbe religioase și prin sfințirea ramurilor de salcie.

Tradiția populară asociază mugurii de salcie sfințiți cu alungarea bolilor și cu prosperitatea. Se crede că cei care consumă muguri de salcie scapă de friguri, dureri de spate și alte afecțiuni.

De asemenea, mugurii sunt introduși în aluatul de pâine, iar cu ramuri de salcie sfințite se stropesc casele și animalele pentru a le proteja de spirite rele. Apicultorii își binecuvântează stupii cu ramuri de salcie, care se crede că au puterea de a îndepărta grindina.

Conform credinței populare, vremea de Florii este un prevestitor al vremii de Paște.

Total
0
Shares
Total
0
Share