Politic

Vremuri bune pentru PAS: Ministrul Culturii i-ar fi acordat fratelui său o indemnizație de merit pe viață

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul culturii, Sergiu Prodan, este acuzat că i-ar fi acordat fratelui său o indemnizație de merit pe toată viață. Despre aceasta a scris celebrul regizor, Valeriu Jereghi, pe pagina sa de Facebook. Din postarea lui Jereghi aflăm că Guvernul PAS a instituit, în 2022, 50 de indemnizații de merit pe viață, pentru persoane notorii, oameni de cultură, care au împlinit vârsta de 60 de ani, iar primul în lista beneficiarilor era chiar fratele ministrului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Membru Comisiei Naţională pentru acordarea indemnizației de merit, evident, este și Ministrul culturii Sergiu Prodan. În această listă de beneficiari, cu numărul 1, este Vadim Prodan, fratele Ministrului culturii: „Domeniul creație cinematografică: 1. Prodan Vadim (propus de Uniunea Cineaștilor)”. Candidatura acestuia a fost propusă de Uniunea Cineaștilor, adică de Consiliul UC, membru al cărui este Sergiu Prodan. Deci, Consiliul Uniunii Cineaștilor, cu Sergiu Prodan membru, propune această candidatură pentru a-i acorda fratelui indemnizația de merit, și Comisia Naţională pentru acordarea indemnizaţiei de merit, tot cu Sergiu Prodan în componența sa, îl promovează pe Vadim Prodan”, a scris Jereghi.

Jereghi spune că ministrul Sergiu Prodan a încercat să ascundă conflictul de interese.

„Membru al acestei Comisii Naționale – ”…Sergiu Prodan, Ministrul Culturii, a declarat conflict de interese și s-a retras de la dezbateri și vot” (…) Se vede, că cineva din conducerea țării l-a avertizat pe Ministru despre un eventual conflict de interese, fiindcă reacția Ministrului a fost imediată: el a scos de pe site-ul ministerului acest anunț, pentru a fi redactat (mai bine zis camuflat acest conflict de interese). A doua zi, 01/19/2022 – 18:57 acest anunț apare din nou, redactat: Anunțul a fost redactat, nu însă și decizia Comisiei. Deja numărul 1 din lista beneficiarilor – Vadim Prodan este plasat pe locul 3 (să nu bată la ochi)”, mai explică Valeriu Jereghi.

Deși au fost contactați, reprezentanții Ministerului Culturii nu au oferit un comentariu despre acest caz.

loading...

Comments are closed.