Alte știri

Wikipedia lanseaza “rivalul Facebook”. Zeci de mii de oameni folosesc deja noua platforma

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, susține că noua sa rețea de socializare, WT:Social, „rivalul Facebook”, are acum peste 160.000 de membri, strânși în mai putin de 48 de ore, scrie BBC.

Spre deosebire de Facebook și alte rețele, WT: Social se bazează “pe generozitatea donatorilor individuali”, în locul reclamelor. Platforma susține că nu va vinde niciodată datele utilizatorilor.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cei ce se înscriu pe rețea sunt adăugați unei liste de așteptare și rugați să invite mai multe persoane sau să aleagă un abonament – 12 euro pe luna sau 90 de euro pe an în Europa.

WT:Social s-a poziționat drept o rețea “cu un focus pe știri” (în ordine cronologica, nu pornind de la un algoritm bazat pe interese) și susține ca utilizatorii vor putea edita titluri de știri false.

Îți oferim puterea de a lua propriile decizii despre ce fel de conținut primești și de a edita titlurile false sau să ne atenționezi dacă vezi o postare problemă,” scrie introducerea WT:Social. “Vom încuraja un mediu unde actorii negativi sunt eliminați pentru că așa e corect, nu pentru că brusc ne afectează profitul.”

Într-un interviu recent cu Financial Times, Wales a descris modelul de afaceri al rețelelor de socializare bazate pe publicitate drept “problematice”. “Și se pare ca marele câștigător e conținut de slabă calitate,” a declarat el.

loading...

Comments are closed.