Social

Zece percheziții de amploare într-un dosar de contrabandă cu metale feroase și neferoase

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Direcţiei Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au efectuat 10 percheziţii în orașele Rezina şi Drochia, la mai multe persoane care sunt implicate în schema ilegală de contrabandă de resturi şi deşeuri de metale feroase și neferoase.

În cadrul percheziţiilor au fost ridicate agende cu înscrisuri de ciornă referitor la activitatea ilegală a persoanelor în cauză, peste 150.000 kg de resturi şi deşeuri de metale feroase şi peste 15.000 kg de resturi şi deşeuri de metale neferoase, fără acte de proviniență, în sumă totală de circa 1.000.000 lei, transmite Publika.

Amintim că un bărbat de 35 de ani, cetățean al Ucrainei, a fost reținut în flagrant în timp ce intenționa să exporte ilegal, prin vama Cosăuţi, resturi şi deşeuri de cupru în valoare totală de peste 300.000 lei. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.

Timp de 3 luni de documentare, suspectul ar fi exportat ilegal din Republica Moldova în Ucraina metale neferoase în valoare de peste 3.000.000 lei.

În timpul percheziţiilor la locul păstrării mărfii, precum şi în automobil, polițiștii au depistat şi ridicat marfă fără documente de provenienţă, înscrisuri de ciornă referitor la activitatea persoanelor respective, telefoane mobile, două bancnote cu valoarea nominală a câte 100 dolari cu suspiciuni de a fi false.

Cei vizaţi în acest dosar riscă închisoare până la 10 ani.

loading...

Comments are closed.