Social

Zeci de şoferi sancționați pentru că nu au acordat prioritate în trafic mașinilor speciale, în cadrul operațiunii „Girofar”

Pinterest LinkedIn Tumblr

 În perioada 26-28 februarie curent, pe teritoriul municipiului Chișinău, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au desfășurat operațiunea “Girofar”, care a avut drept scop disciplinarea și responsabilizarea conducătorilor auto și prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea autovehiculelor cu regim prioritar de circulație.

De asemenea, rolul Inspectoratului Național de Patrulare în această operațiune este ca pe viitor să facilităm misiunea acestora de a ajunge în timp la destinație fără impedimente, pentru că: „Viața fiecărui om contează!”.

Pe parcursul operațiunii au fost însoțite ambulanțele și autospecialele pompierilor, fiind sancționați 34 de șoferi care s-au eschivat de la prevederile legii și nu au acordat prioritate mașinilor speciale.

Aceștia riscă o amendă de la 750 la 900 lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare, conform art. 24, alin.(2) din Codul Contravențional.

Totodată, menționăm că anul trecut pentru neacordarea trecerii mașinilor cu regim prioritar de circulație, de către ofițerii de patrulare au fost sancționați 185 de conducători auto.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare solicită respectuos tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe Regulamentul Circulației Rutiere și nemijlocit să acorde prioritate a mașinilor aflate în misiune.

Citește și: Veteranii Războiului de pe Nistru și vaduvele eroilor căzuți s-au întrunit la Ministerul Apărării

loading...

Comments are closed.