Ziarul de Gardă: Alianța ACUM-PSRM au renunțat la procurorul european pentru că oamenii lui Dodon sunt implicați în furtul miliardului

Alianta ACUM-PSRM, ACUM-PSRM, ACUM, PSRM, Igor Dodon, procuror european, Maia Sandu, Andrei Nastase, Guvernul Sandu, Guvernul condus de Maia Sandu, promisiuni electorale, Maia Sandu cedeaza in fata lui Dodon, fara procuror european

Chiar dacă aducerea unui procuror european a fost una din principalele promisiuni electorale făcute de blocul ACUM, după alianța cu PSRM, Maia Sandu și Andrei Năstase au cedat în fața lui Igor Dodon și au renunțat la această idee.

Ziarul de Gardă a realizat un sondaj cu mai mulți experți și juriști, care au explicat de ce PSRM nu vrea ca în fruntea Procuraturii Generale să fie un procuror din UE.

Natalia Moloşag, avocată

“Straniu, doar există Acordul semnat între PSRM şi ACUM şi unul din punctele Acordului era ca procurorul general să fie unul din străinătate. Ceva s-a întâmplat între timp: fie socialiștii încep a da înapoi, după ce au obținut ceea ce și-au dorit de la ACUM, fie au apărut niște temeri, pentru că știm că între socialiști există persoane care cad sub incidența penalului, inclusiv în dosarul miliardului furat şi un procuror străin ar putea tăia în carne vie, de-a rândul. Dar, poate, au primit vreo indicaţie din partea Kremlinului, pentru a evita deconspirarea unor nereguli în care ar fi implicată Rusia. Adevărul e undeva la mijloc.”

Alexei Busuioc, primar de Capaclia, Cantemir

“De ce nu vrea şi Dodon acest lucru? S-ar putea ca o dată cu apariția unui procuror general străin să înceapă o epocă nouă în R. Moldova, foarte dură, cu arestări şi cu dosare grele pe foști şi actuali demnitari şi șefi… Dodon și socialiștii sunt și ei cu păcate, ar putea să se întoarcă ceva şi împotriva lor şi atunci cu „ai noştri” te înțelegi mai ușor decât că străinii.”

Fiodor Ghelici, Asociația „Moldova Mea”

“Dodon este parte componentă a acelui sistem criminal, care s-a creat în R. Moldova după 2009. Dacă socialiștii nu vor vota proiectul de lege în lectura a doua, înseamnă că se tem. Ne-votarea proiectului de lege va fi prima spărtură în cadrul coaliției PSRM-ACUM.”
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share