Alte știri

Zinaida Greceanîi desfășoară întrevederi cu locuitorii raionului Drochia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zinaida Greceanîi se află astăzi în vizită în raionul Drochia, unde prima sa întrevedere a avut loc chiar cu locuitorii orașului, care s-au arătat interesați de viitoarele alegeri, precum și de acele partide și politicieni care participă la campania electorală.

Greceanîi a vorbit despre Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, din componența căruia fac parte două partide cu obiective și sarcini comune: PSRM și PCRM, remarcând că Blocul pledează pentru indexarea pensiilor cu cel puțin 20% anual, pentru implementarea programelor de dezvoltare „Satul Moldovenesc”, „Drumuri bune”, pentru gazificare, construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în zonele rurale.

Totodată, în cadrul întrevederii a fost menționat că o mulțime de fapte bune în Drochia au fost făcute cu sprijinul Partidului Socialiștilor: reparații, achiziționarea de mobilier pentru copii, echipament sportiv pentru grădinițe și școli, instalarea unui sistem de ventilație în biblioteca raională, reparația Centrului de Sănătate, susținerea spitalului raional și achiziționarea de medicamente, repararea sistemului de aprovizionare cu apă și canalizare, reparații în Centrul de Cultură și Tineret, iar pentru renovarea drumurilor au fost alocate circa 2 milioane de lei.

La întrevederea din satul Țarigrad, s-au discutat diverse subiecte care îi preocupă pe locuitori, care sunt interesați de soluționarea problemelor care persistă în sat. Oamenii locuiesc aici și ar dori ca satul natal să fie amenajat, să fie adus în ordine parcul de la intrarea în oraș, să fie instalat iluminatul stradal, precum și un sistem de canalizare, să fie organizată colectarea centralizată a deșeurilor. Zinaida Greceanîi a menționat că au fost alocați peste 1 milion de lei, cu susținerea PSRM, pentru drumuri.

Zinaida Greceanîi s-a întâlnit și cu locuitorii satului Miciurin, cu care a discutat mai multe subiecte, inclusiv organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Oamenii salută formarea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și cred că PSRM și PCRM împreună pot obține cele mai bune rezultate.

În 2020-2021, cu sprijinul PSRM, pentru sat au fost alocate circa 2,5 milioane de lei pentru drumuri, 1 milion de lei pentru apeduct, 100 de mii de lei pentru proiectarea rețelelor de aprovizionare cu apă și canalizare, 620 de mii de lei pentru reparația acoperișului școlii și a grădiniței, 25 de mii pentru repararea sistemelor de electricitate a școlii, iar Fundația de Caritate a Galinei Dodon a alocat 30 de mii de lei pentru susținerea bisericii.

loading...

Comments are closed.