Zinaida Greceanîi pentru presa rusă: În Republica Moldova ar putea fi deblocate emisiunile politice rusești

zinaida greceanii, propaganda rusa, legea antipropaganda, maia sandu la moscova, maia sandu rusia, guvernul sandu, politici pro-rusia, relatii moldova rusia

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a oferit un interviu agenției de presă Ria Novosti, din Federația Rusă. În cadrul acestuia, speakerul a vorbit despre cum se va dezvolta relația moldo-rusă și ce va face în acest sens noua majoritate parlamentară.

În interviul oferit pentru agenția de presă rusă, Zinaida Greceanîi a declarat că la momentul de față, se discută o întâlnire între prim-miniștrii Maia Sandu și Dmitrii Medvedev, după modelul întâlnirii delegațiilor parlamentare din luna iunie. Totuși, președintele parlamentului spune că după protocol, întîi trebuie să se întâlnească cei doi miniștri ai afacerilor externe, adică Nicu Popescu și Serghei Lavrov.

Un alt subiect discutat este cel al propagandei rusești. Jurnalistul a spus că legea antipropagandă, în urma căreia au fost interzise emisiunile analitice și de știri din Rusia ar fi tensionat relațiile între cele două state. Zinaida Greceanîi spune că această problemă se discută și la momentul de față, se pregătește rezolvarea acesteia.

Amintim că în iarna anului 2018, majoritatea parlamentară în frunte cu PDM, a votat legea antipropagandă, prin care se interziceau emisiunile analitice din țările care nu au semnat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, una din țările acestea este Rusia, iar programele de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic produse în această țară, erau interzise.

De menționat este faptul că, mai multe surse spun că din data de 1 august, postul de televiziune “Pervîi Kanal”, va fi diguzat de către Accent TV, post de televiziune loial socialiștilor. Aceleași surse spun că din cauza factorului politic, Pervîi Canal ar fi luat decizia să rezilieze contractul cu PrimeTV.

Total
0
Shares
Total
0
Share