Actualitate

Zinaida Grecianîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în țara noastră. Care au fost temele abordate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în țara noastră, Sándor Szabó, transmite Telegraph.md

Oficialii au trecut în revistă relațiile moldo-maghiare, reiterînd existența unor raporturi foarte bune de cooperare și prietenie între statele noastre.

Zinaida Grecianîi a mulțumit Ungariei pentru suportul constant acordat Republicii Moldova în diferite domenii, inclusiv pe plan extern. De asemenea, a subliniat oportunitatea și importanța sprijinului oferit de Ungaria în lupta cu pandemia, apreciind faptul că ministrul afacerilor externe și comerțului al Ungariei, Peter Szijjártó, a însoțit lotul de ajutor la Chișinău.

La rîndul său, Sándor Szabó a remarcat caracterul ascendent al raporturilor moldo-ungare pe diverse dimensiuni. Ambasadorul și-a exprimat speranța în depășirea cît mai rapidă a crizei pandemice pentru a putea fi reluate plenar procesele de interacțiune și toate proiectele inițiate anterior între Ungaria și Republica Moldova.

Citește și: Ion Chicu va participa astăzi la Summitul extraordinar al prim-miniștrilor statelor membre ale Inițiativei Central Europene

loading...

Comments are closed.