11 medalii au cucerit luptătorii din Moldova la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă

Lotul Național de lupte a obținut 11 medalii la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă, ce au avut loc în perioada 8-10 septembrie, în orașul Constanța, România. Sportivii din R. moldova au cucerit 5 medalii de aur, 3 medalii de argint și 3 de bronz.

Campioni mondiali la lupte pe plajă, rezervat vârstei sub 20 de ani au devenit:

Pavel Graur, 70 kg (Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale);

Eugen Mihalcean, 90kg (Școala Sportivă Rezerve Olimpice);

Nicolae Stratulat, +90kg (Liceul Republican cu profil Sportiv);

Luciana Beda, 70 kg (Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale).

Tot la această categorie de vârstă, alți doi reprezentanți ai țării noastre – Ion Marcu, 80 kg (Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale) și Ion Berghi, 70kg (Liceul-Internat Municipal cu Profil Sportiv) au ocupat locul II.

Alexandru Borș, 90kg (Liceul Republican cu profil Sportiv) împreună cu Ion Laurențiu Marcu, 80kg (Liceul-Internat Municipal cu Profil Sportiv), au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

În urma acestor succese, Republica Moldova s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii la vârsta sub 20 de ani.

La categoria de vârstă sub 17 ani, R. Moldova a intrat în posesia titlului mondial prin Alexandru Borș, 80 kg (Liceul Republican cu profil Sportiv); Ion Tofan, 80kg (Liceul Republican cu profil Sportiv), Vlad Erhan, 70 kg (Liceul Republican cu profil Sportiv); au ocupat locul II, respectiv III.

La categoria seniori, Traian Căpățînă a cucerit titlul în concursul turneului World Ranking Series.

Sportivii și antrenorii vor fi premiați în cadrul Galei Sportului care va avea loc tradițional la sfârșitul anului, precizează Ministerul Educației și Cercetării.

Total
0
Shares
Total
0
Share