1500 de persoane cu deficiențe de auz vor beneficia de proteze auditive din partea municipalității

Persoane cu deficiențe auditive din capitală vor beneficia de proteze achiziționate de municipalitate, în cadrul unui program aprobat în acest sens de către Consiliul municipal Chișinău. Astfel, până la sfârșitul anului curent, APL Chișinău va distribui către beneficiari alte 1500 de dispozitive de acest fel.

La nivel de municipalitate, în listele de așteptare sunt incluși 4079 de pacienți cu deficiențe auz.

În contextul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități de auz, marcată 27 septembrie, primarul general, Ion Ceban, a vizitat Secția otorinolaringologie din cadrul IMSP Asociația Medicală Teritorială Centru.

Edilul capitalei a ținut să precizeze că, autoritățile publice locale au alocat surse financiare pentru procurarea unui audiometru și amenajarea cabinetului surdologic din cadrul instituției, unicul de acest fel din capitală.

„Asigurarea pacienților cu protezare auditivă îmbunătățește calitatea vieții acestor persoane, care devin mult mai activi social și se bucură de faptul că pot comunica mai ușor sau să-și rezolve probleme personale”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

E de menționat că pe parcursul ultimilor trei ani, circa 1100 de persoane au beneficiat de astfel de dispozitive auditive, care au fost achiziționate din bugetul municipal Chișinău.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share