Social

16 Substații de asistență medicală urgentă din țară au primit ambulanțe noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi a avut loc repartizarea celei de-a doua tranșe a ambulanțelor din cele 168 de unități de transport sanitar, care urmează să ajungă în Republica Moldova pînă la finele anului 2021.Astfel, 21 de autosanitare de tip B au fost repartizate pe teritoriul Republicii Moldova

Pentru sporirea accesibilității populației la serviciile medicale de urgență și îmbunătățirea operativității deservirii solicitărilor, ambulanțele au fost distribuite în 16 Substații de Asistență Medicală Urgentă din mun. Chișinău și Bălți și din raioanele Briceni, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Sîngerei, Soroca, Cahul, Cantemir, Taraclia, Comrat și Ceadîr- Lunga.

Unităţile de transport sanitar corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel. Reînnoirea parcului auto al Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va asigura o mai mare operativitate a intervențiilor, condiții mai bune de acordare a asistenței medicale urgente și de transport asistat la etapa de prespital și o calitate sporită a serviciilor medicale prestate populației.

Amintim că la data de 10 februarie curent, primele 20 de autosanitare de tip B au fost repartizate în 12 Substații de Asistență Medicală Urgentă din țară.

loading...

Comments are closed.