17 persoane au obținut astăzi cetățenia Republicii Moldova

17 persoane au depus miercuri, 16 august, la Primăria Chișinău, jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența viceprimarului Angela Cutasevici și a reprezentanților administrației publice locale.

Persoanele care au obținut cetățenia statului nostru domiciliază în municipiul Chișinău și sunt originare din Statele Unite ale Americii, Republica Arabă Siriană, Federația Rusă, Emiratele Arabe Unite, Elveția, Turcia, Republica Uzbekistan, Republica Populară Bangladesh și Ucraina.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a adresat un mesaj de felicitare celor prezenți. Cutasevici a menționat importanta alegerii făcute de fiecare cetățean în parte, care reprezintă nu doar o legătură legală, ci și un angajament față de valorile și aspirațiile comune ale țării noastre.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Total
0
Shares
Total
0
Share