Alte știri

180 de tineri antreprenori au fost finanțați prin intermediul unui program al Ministerului Finanțelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin intermediul Programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”,  lansat în anul 2019 de Ministerul Finanțelor, au fost finanțate până în prezent 180 de afaceri ale tinerilor antreprenori, în sumă totală de 114,2 milioane lei.

În primul trimestru al anului 2020 au fost creditate 33 de sub-proiecte în valoare de 19,4 milioane lei. Programul deja s-a extins în 34 de raioane ale țării și are acoperire națională prin filialele a 8 institutii financiare participante partenere.

Ratele promoționale de recreditare sunt fixe atât pentru instituțiile financiare participante, cât și pentru beneficiarii finali, pentru toată perioada de acțiune a sub-împrumuturilor. Ratele de credit nu vor depăși 6,5 la sută anual pentru beneficiarii finali de sub-proiecte finanțate de băncile intermediare, care își asumă toate riscurile legate de recreditare.

Fondurile de finanțare pentru Programul „Facilitatea de Creditare a Tinerilor” au fost suplinite în anul 2020 cu 100 milioane lei, dintre care mai sunt disponibile 80,6 milioane lei. Programul are scopul de a susține tinerii antreprenori în capitalizarea inițială a afacerilor sale private, de a crea noi locuri de muncă, ținând cont de necesitatea acordării sprijinului suplimentar acestora prin reducerea dobânzilor la creditele noi contractate prin băncile comerciale.

Citește și: Veste bună pentru companiile de transport internațional: Certificatele CEMT au fost prelungite până la 30 iunie 2020

loading...

Comments are closed.