Alte știri

23 de cetățeni ai Ucrainei au fost repatriați în țara de baștină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 23 martie a.c., Poliția de Frontieră a asigurat escortarea a unui autocar, contractat de autoritățile din Ucraina pentru evacuarea din Republica Moldova a cetățenilor ucraineni, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel că 23 de cetățeni ai Ucrainei, care au intrat în Republica Moldova înainte de a fi impusă Stare de Urgență în contextul evoluției infecției Covid-19, au avut posibilitatea reîntoarcerii în țara de baștină.

Însoțirea autocarului cu cetățeni străini s-a realizat din Chișinău și până în punctul de trecere a frontierei comun Palanca. Conform procedurilor standard de operare, polițiștii de frontieră au efectuat termometria persoanelor și au asigurat dezinfectarea mijloacelor de transport, sosite în punctul de trecere pentru transmitere și preluare. Celor 23 de cetățeni ucraineni le-au fost autorizată trecerea frontierei de stat, nefiind identificate persoane care să prezinte simptome ale infectării cu Covid-19.

Poliția de Frontieră amintește că în conformitate cu Dispoziția nr.1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, tranzitarea teritoriului Republicii Moldova de către cetățenii străini va fi autorizată de angajaţii Poliţiei de Frontieră doar după obţinerea confirmării din partea autorităţii locale de frontieră a statului vecin privind acceptarea persoanelor nominalizate pe teritoriul statului său. Poliţia de Frontieră va asigura însoţirea mijloacelor de transport ale persoanelor în tranzit de la punctul de intrare până la punctul de ieşire.

loading...

Comments are closed.