Social

25 de salvatori vor fi instruiți în domeniul lucrărilor de căutare și salvare în mediul urban

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi 5 octombrie, 25 de salvatori din cadrul subdiviziunilor IGSU  au început instruiri în domeniul lucrărilor de căutare și salvare în mediul urban.

Angajații Inspectoratului urmează să preia experiența poloneză pentru intervenții de deblocare și salvare a sinistraților prinși în dărâmăturile construcțiilor avariate în caz de prăbușire a clădirilor în situații excepționale.

Cursul de instruire este organizat în cadrul Programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei  – „Polish Aid” și are drept scop pregătirea salvatorilor moldoveni în desfășurarea operațiunilor complexe  de căutare salvare urbană, conform standardelor europene în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de căutare și salvare în conformitate  cu standardele internaționale  ca element de reducere a riscului de dezastre în Moldova” .

Lecțiile teoretice dar și cele practice vor fi ținute de formatori din Republica Polonă prin intermediul Organizației iHELP. Angajații IGSU vor explora mai multe tehnici de salvare și deblocare în medii periculoase  în caz de cutremure, furtuni, inundații, dar accidente tehnologice. Pe lângă instruiri, salvatorii vor desfășura acțiuni practice în condiții dificile, apropiate celor reale.

Cursul de instruire cătare și salvare urbană ( Urban Searchh and Rescue) pentru echipele de salvatori va fi desfășurat în perioada 5 -9 octombrie 2020.

Tot datorită acestui program în anul curent IGSU a beneficiat de un lot de echipament special pentru intervenții în medii nefavorabile în special pentru deblocarea și salvarea sinistraților de sub dărâmături și elementele constructive ale clădirilor variate în valoare de 36,8 mii euro.

loading...

Comments are closed.