Social

6 000 de lei pentru familiile și persoanele defavorizate – sprijin suplimentar oferit de Guvernul Filip

Pinterest LinkedIn Tumblr

Familiile social vulnerabile din Republica Moldova vor fi susținute suplimentar din partea statului prin intermediul suportului monetar. Această decizie a fost luată recent de Guvernul Filip. Astfel, persoanele defavorizate vor primi un ajutor social de pînă la 6 mii de lei în funcție de gravitatea fiecarui caz în parte.

„O societate sănătoasă este una solidară. În momentele de mare cumpănă, fiecare cetățean al țării noastre trebuie să primească o mână de ajutor pentru a depăși aceste momente grele. Din această dorință, Guvernul a aprobat acordarea de sprijin financiar familiilor și persoanelor defavorizate. Este vorba despre o alocație de cel mult 6 mii de lei, pentru necesități casnice, precum reparația locuinței, încălzire și pregătirea hranei„, a declarat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

svetlana cebotari, sanatate, munca, guvernul filip, pdm, ajutor social

Documentul prevede că Comisia pentru protecția persoanelor aflate în situații de dificultate eliberează aviz pentru acordarea/neacordarea suportului monetar în baza Raportului de evaluare a situației familiei/persoanei defavorizate și a recomandărilor echipei multidisciplinare, implicate în identificarea persoanelor social vulnerabile, din care fac parte asistentul social comunitar, medic de familie, asistentul medical, polițistul, reprezentantul autorității administrației publice locale de nivelul unu, reprezentantul societății civile.

Menționăm că, serviciu „Suport monetar” va fi implementat începând cu 1 iulie 2018, iar mijloacele financiare alocate pentru funcționarea acestuia în anul 2018, constituie cca 14 mil. de lei.

loading...

Comments are closed.