Actual

60 de subofițerii de ordine și securitate publică au depus astăzi jurământul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 60 subofițerii de ordine și securitate publică au depus jurământul, în incinta Academiei de Poliție ,,Ștefan cel Mare”, relatează Telegraph.md

La solemnul eveniment a participat conducerea Ministerului Afacerilor Interne, parteneri ai proiectului Twinning din Polonia, conducerea Academiei și a Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii, profesorii și rudele debutanților.

“Securitatea publică poate fi asigurată doar de angajați bine instruiți, care trebuie să cunoască, să respecte și să aplice corect și nepărtinitor legile statului, să posede o pregătire fizică și tactică corespunzătoare și indiferent de circumstanțe, să apere drepturile și libertățile cetățenilor și să fie gata oricând să intervină și să ofere ajutor persoanelor aflate în situații de risc. În acest sens, voi, cei 60 de subofițeri de ordine și securitate publică, care ați început instruirea în cadrul Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii veți fi instruiți în conformitate cu cele mai bune practici, metode și standarde internaționale”, a declarat în discursul său  ministrul Pavel Voicu.

Noii subofițeri vor fi pregătiți conform unui program nou, elaborat de către Centrul integrat de pregătire pentru aplicarea legii în comun cu experți din Polonia, Lituania și România. Programul de instruire va asigura dezvoltarea competențelor de comunicare, tactice și juridice pe care trebuie să le posede fiecare subofițer de ordine și securitate publică pentru a soluționa competent situațiile de serviciu cu care se confruntă.

Jurământul a fost depus de 60 de subofițeri,  dintre care 45 angajați ai Inspectoratului General al Poliției și 15 ai Inspectoratului General de Carabinieri, iar instruirile vor dura 16 săptămâni.

Citește și: Adunarea Generală a Procurilor s-a desfășurat la Chișinău

loading...

Comments are closed.