Social

640 de persoane, documentate pentru încălcări la vamă în ultima săptămână

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 21 – 27 septembrie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 623 de evenimente cu documentarea a 640 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova , după cum urmează:

– 55 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 10 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 550 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– șapte cazuri de trafic ilicit de bunuri;
– o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 189 consemne, dintre care patru consemne pe Interpol și 185 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 34 de cetăţeni străini, dar și 39 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 578 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 502 300 și încasarea amenzilor de 239 125 lei.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 96 847 traversări, mai multe treceri fiind pe sensul de ieșire din țară – 49 249 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 30 744 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 56% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.