Social

8 decese provocate de COVID-19 înregistrate în această seară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din păcate, 8 decese au fost raportate în această seară, dintre care 2 lucrători medicali. Se întâmplă chiar de ziua profesională a angajaților din sănătate. Cităm din comunicatul oficial al Ministerului Sănătății.

Deces 466: Bărbat de 45 ani, din r-nul Ocniţa, internat la IMSP SR Ocnița, pe 12 iunie. Comorbidităţi: obezitate, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 467: Bărbat de 58 ani, din mun. Cahul, transferat în stare foarte gravă de la IMSP SR Cahul, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, angiopatie diabetică, nefropatie diabetică.

Deces 468: Bărbat de 64 ani, din mun.Chișinău, transferat de la SCBI “Toma Ciorbă”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: ciroză hepatică virală, angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 469: Femeie de 51 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internată la IMSP SR Ceadîr – Lunga, internată pe 17 iunie, cu pneumonie bilaterală.

Deces 470: Femeie de 84 ani, din r-nul Orhei, internată la IMSP SR Orhei, pe 10 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, cardiopatie ischemică cronică.

Deces 471: Bărbat de 72 ani, din r-nul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 17 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2.

Cu regret, anunţăm decesul medicului Vasile Sârbu (deces 472), de 65 ani, şef al Serviciului endoscopie şi ultrasonografie din cadrul Spitalului Clinic Bălţi, internat pe data de 18 iunie la Spitalul Clinic Republican, cu COVID-19. Exprimăm sincere condoleanţe familiei şi putere să treacă peste aceste momente grele.

Totodată, ne exprimăm profunda tristeţe pentru pierderea asistentei medicale Victoria Maciuga (deces 473) de 45 ani, care activa în secţia Pneumologie a Institutului Mamei şi Copilului. Regretata colegă a fost internată la SCM “Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 6 iunie, cu COVID-19. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Sursa: ZdG

Citește și: 247 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova

loading...

Comments are closed.