Social

9 000 de cutii pentru nou-născuţi oferite de Fundaţia „Edelweiss” în patru maternităţi din ţară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nouă mii de cutii cu daruri pentru nou-născuţi au fost distribuite în cadrul campaniei sociale de susţinere a tinerelor familii „O nouă viaţă”. Campania a fost iniţiată de Fundaţia Edelweiss în iulie 2016 şi s-a adresat, în prima etapă, copiilor născuţi la Maternitatea Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău. În luna aprilie 2017 iniţiativa a fost extinsă şi în alte trei maternităţi din ţară: Nisporeni, Edineţ şi Cahul.

Tinerele mămici care au adus pe lume bebeluşi în aceste maternităţi s-au bucurat nespus de sprijinul oferit de Fundaţie, mai ales că îngrijirea unui nou-născut presupune multe cheltuieli pentru familie. Cutia „O nouă viaţă” conţine un set de produse necesare copiilor în primele luni de viaţă: o plapumă, o saltea, scutece, serveţele umede, şampon, un aspirator nazal, picături împotriva colicilor, terciuri şi piureuri, body-uri şi o jucărie de pluş.

„Este un ajutor foarte important pentru noi, mai ales că e primul copil. Multe nu cunoaştem: ce trebuie, ce nu trebuie. A primit şi prima jucărie din viaţa lui, este foarte drăgălaşă, un ursuleţ. Sunt sigură că îi va deveni cel mai bun prieten. Mulţumesc frumos!” ne spune o tânără mămică beneficiară a proiectului social.

Mulţumirile şi recunoştinţa primite din partea mamelor reprezintă un imbold pentru Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” să continue derularea proiectului: „Suntem fericiţi că putem dărui o bucurie şi un ajutor mămicilor aflate la începutul acestui drum. Le mulţumim şi noi tuturor partenerilor care ni s-au alăturat în cadrul campaniei şi cu care avem o colaborare atât de frumoasă.” a menţionat directorul executiv al Fundaţiei „Edelweiss”, Lidia Cucoş.

Iniţiativa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” a fost inspirată dintr-o practică similară, bine-primită de către mamele din mai multe ţări din lume. Astfel de cutii sunt oferite la naştere, în cadrul unor programe naţionale de sprijin pentru mame şi copii, în state precum Finlanda şi Canada.

loading...

Comments are closed.