OFICIAL // Trans Eric Trans a organizat cursele auto Paris-Chișinău fără autorizațiile necesare: Ce riscă compania

Azi dimineață, mai mulți moldoveni s-au pomenit blocați la frontiera francezo-germană, după ce s-au lăsați convinși de către transportatorul Trans Eric Tur, precum că pot reveni în țară cu autocarele companiei lor, fiecare plătind câte 200€ pentru un loc. Din câte am aflat, cursele au fost organizate ilegal și nu dețin actele necesare, informează Telegraph.md 

Autoritățile ne-au informat că Agenția Națională Transport Auto (ANTA) nu a autorizat vreo cursă specială de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova. Prin urmare, nu a autorizat nici cursele Trans Eric Trans de pe ruta Paris-Chișinău.

În situația creată, ANTA a emis și o atenționare privind cursele de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare:

La momentul actual, transportul rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi este suspendat, cu excepția curselor speciale autorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale. În conformitate cu procedura stabilită, doar în cazul în care Comisia pentru Situații Excepționale va autoriza, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, organizarea unor rute speciale rutiere, Agenția Națională Transport Auto va solicita public pe pagina web oferte de la operatorii de transport rutier care activează pe direcțiile date și selecta operatorul transparent în baza celui mai mic preț.

În acest sens, atenționăm toți cetățenii Republicii Moldova, care doresc să revină în țară, să utilizeze doar curse autorizate, pentru a nu se expune pericolului și a evita situațiile neprevăzute. Pasagerii care optează pentru a călători cu curse neautorizate riscă să fie debarcați fără a ajunge la locul de destinație, cu sancționări din partea statelor străine tranzitate.

Menționăm repetat că, pentru a beneficia de cursele autorizate de repatriere, este necesară înscrierea în listele misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor puse la dispoziția solicitanților de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, accesând linkul corespunzător pentru fiecare stat: https://mfa.gov.md/

Totodată, avertizăm operatorii de transport rutier că efectuarea transportului rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi, fără autorizarea Comisiei pentru Situații Excepționale, va fi sancționată cu suspendarea înregistrării până la trei luni sau radierea din Registrul operatorilor de transport rutier.

După cum transmite ANTA, pentru organizarea curselor auto fără autorizarea Comisiei pentru Situații Excepționale, Trans Eric Tur va fi sancționată cu suspendarea înregistrării până la trei luni sau radierea din Registrul operatorilor de transport rutier.

Pe de altă parte, Trans Eric Tur dă asigurări că toate actele sunt în regulă, iar moldovenii vor reveni acasă.

”În scurt timp autocarele își vor continua cursa spre Moldova. Nu este nici un temei legal de a înceta cursa sau întoarce autocarele. Toate persoanele vor ajunge la destinație. Cerem scuze pentru situația creată”, ne-a comunicat transportatorul.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share