Imaginea șocantă de la protestele din SUA. Un polițist pregătit SĂ TRAGĂ din armă în fața unei copile

Imagine şocantă suprinsă în timpul protestelor din SUA. Un copil, purtat pe umeri de un bărbat, privește cum un polițist stă cu o armă îndreptată în direcția ei, scrie a1.ro.

Fotograful Richard Grant a suprins scena în timpul protestelor de duminică, din Long Beach, California. Imaginea a devenit virală, însă mulți au susținut că ar fi, de fapt, un trucaj.

Fotografia are un impact emoțional uriaș. Un polițist ține în mână și pare că se pregătește să tragă dintr-o armă cu gloanțe de cauciuc. La doar un pas, în fața lui, un tată își ține pe umeri fiica, ce pare să fie îmbrăcată într-un costum de super-erou. Cea mică are privirea blocată pe țeava armei.

După ce a fost acuzat că ar fi trucat poza, Grant s-a apărat pe Twitter, explicând că singura modificare pe care a făcut-o a fost să o reîncadreze. În apărarea sa, a postat imaginea inițială, precum și o altă fotografie, făcută din alt unghi, în care apar tatăl și copila.

“Să ne înțelegem: Nu e trucaj, nu e nimic modificat în Photoshop. Asta a surprins obiectivul aparatului meu pe străzi, asta se vede”, a scris Richard Grant.

În varianta inițială, se poate vedea mai bine că polițistul nu îndreaptă arma spre fetiță sau tatăl ei, dar distanța extrem de mic dintre ei este evidentă.

George Floyd a murit, la vârsta de 46 de ani, în urma unei arestări violente a Poliţiei din Minneapolis, decesul său declanşând revolte în Statele Unite. Era o figură cunoscută a hip-hop-ului din Houston.

George Floyd a murit, după ce un polițist a îngenuncheat, luni, pe gâtul lui. Victima l-a rugat pe agent să nu îl omoare.

Citește și: VIDEO // Imaginele care fac înconjurul lumii. Tăcerea de 21 secunde a premierului canadian, întrebat despre Trump și protestele din SUA

Total
0
Shares
 
Total
0
Share