VIDEO // După ce Procuratura a luat decizia de revizuire a cauzei, o altă persoană a fost eliberată de instanță

Magistrații au decis suspendarea executării pedepsei aplicate fostei angajate a Moldindcombank (MICB), Olga Pungă, condamnată la opt ani și jumătate de închisoare, fiind acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari, transmite Telegraph.md, cu referire la ZdG

O decizie în acest sens a fost luată de către Judecătoria Hâncești, care a admis demersul înaintat de către reprezentanții Penitenciarului nr. 7 Rusca.

Decizia cu privire la suspendarea executării pedepsei a fost luată în contextul deschiderii procedurii de revizuire a sentinței Olgăi Punga, „în temeiul stabilirii circumstanțelor noi de care instanța nu a avut cunoștință la emiterea hotărârii”.

În februarie curent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a susținut că 38 de dosare, printre care se număra și cel al Olgăi Punga, asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost inițiate la comandă politic, vor fi revizuite de un grup de lucru din cadrul Procuraturii Generale.

La 3 ianuarie 2018 Judecătoria Buiucani a condamnat-o pe Olga Pungă la opt ani și jumătate de închisoare. Ulterior, la 10 iulie 2018 Curtea de Apel a recalificat acuzația și a condamnat-o la 2,5 ani de închisoare pentru abuz de serviciu. Curtea Supremă de Justiție a anulat însă decizia CA și a confirmat decizia instanței primare, condamnând-o pe Olga Pungă la opt ani și jumătate de detenție.

Olga Pungă a fost acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari în componența unei grupări criminale. Potrivit soțului acesteia, dosarul ar fi fost intentat după ce ar fi refuzat să depună mărturii împotriva lui fostului deputat și om de afaceri, Veaceslav Platon.

Citește și: Declarația liderului PPDA: PAS merge pe o pistă falsă când cere demisia lui Dodon pentru a provoca anticipate

Total
0
Shares
 
Total
0
Share