Alte știri

Declarația liderului PPDA: PAS merge pe o pistă falsă când cere demisia lui Dodon pentru a provoca anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Solicitarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) către președintele Igor Dodon, de a demisiona pentru a provoca alegeri anticipate simultan cu cele prezidențiale, este o „pistă falsă”, susține președintele Platformei DA, Andrei Năstase, transmite Telegraph.md, cu referire la Cotidianul.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

El a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la postul TV8, că nu există prevederi care ar face posibile alegerile anticipate parlamentare simultan cu cele prezidențiale, chiar dacă Igor Dodon demisionează, așa cum solicită PAS.

„Demisia lui Dodon nu conduce la alegeri anticipate. Nu poți cere ceea ce nu poate obține. Atât Dodon cât și cei din PAS merg pe o pistă falsă. Nu se pot face alegeri anticipate în momentul de față. Scrie în Constituție: în ultimele 6 luni de mandat ale președintelui nu se pot face alegeri anticipate”, a declarat Andrei Năstase.

Declarația sa vine după ce, în ultima perioadă, președinta PAS Maia Sandu, dar și mai mulți colegi de-ai săi, i-au cerut lui Igor Dodon să demisioneze pentru a putea crea premizele desfășurării anticipatelor parlamentare simultan cu prezidențiale.

Dodon a spus că agreează ideea celor două scrutine simultan, dar a respins categoric posibilitatea demisiei. Deputații socialiști s-au adresat recent la Curtea Constituțională cu o sesizare în acest sens.

Citește și: Câte zile mai are Guvernului Chicu. Răspunsul unui deputat independent

loading...

Comments are closed.