„Campionatul Gastronomic pentru Juniori”, ediția 2020, și-a desemnat câștigătorii

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a participat astăzi, 28 octombrie, la ceremonia de premiere a învingătorilor „Campionatului Gastronomic pentru Juniori”, ediția 2020, care s-a desfășurat în perioada 20-22 octombrie și a adunat elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar și postsecundar de la meseriile Bucătar, Cofetar, Brutar și Chelner sau Ospătar și specialitatea Tehnologia Alimentației Publice.

Ministrul Igor Șarov a felicitat câștigătorii competiției pentru rezultatele obținute menționând că încurajarea viitorilor specialiști și, nu în ultimul rând, promovarea meseriilor și imaginii instituțiilor de învățământ profesional tehnic reprezintă o prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Învingătorii „Campionatului Gastronomic pentru Juniori”, ediția 2020 sunt:

Proba Tema pentru acasă:

Medalia de Aur – Centrul de excelență în servicii și prelucrarea alimentelor;

Medalia de Argint – Școala Profesională nr. 2, mun. Chișinău;

Medalia de Bronz – Colegiul Național de Comerț al ASEM;

Mențiune –  Școala Profesională nr.5, mun. Chișinău.

Proba Individuală:

Medalia de Aur – Școala Profesională nr. 2, mun. Chișinău;

Medalia de Argint – Școala Profesională com. Bubuieci, mun. Chişinău;

Medalia de Bronz – Școala Profesională nr.5, mun. Chișinău.

Mențiune –  Colegiul Național de Comerț al ASEM.

Proba Cutia Magică:

Medalia de Aur – Școala Profesională nr. 2, mun. Chișinău;

Medalia de Argint – Școala Profesională or. Cupcini, r-nul Edineț;

Medalia de Bronz – Școala Profesională com. Bubuieci, mun. Chişinău;

Mențiune –  Școala Profesională com. Alexăndreni, r-nul Sîngerei.

Cel mai iscusit chelner:

Medalia de Aur – Școala Profesională nr. 2, mun. Chișinău;

Medalia de Argint –   Centrul de excelență în servicii și prelucrarea alimentelor;

Medalia de Bronz –   Școala Profesională or. Cupcini, r-nul Edineț;

Mențiune –  Școala Profesională com. Bubuieci, mun. Chişinău.

Anul acesta juriul a decis în cadrul evenimentului să se acorde și premii speciale elevilor bucătari pentru bucatele preparate cel mai bine la cele trei categorii: aperitiv, preparat de bază și desert.

BUZA VICTOR,  Medalia de aur  – Colegiul Național de Comerț al ASEM pentru prepararea cărnii, preparat de bază Categoria Individuală;

NICHITA FURTUNĂ,  Medalia de aur  – Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor  pentru prepararea cărnii, preparat de bază Categoria Individuală;

SVETLANA MAXIMENCO,  Medalia de aur – Școala Profesională nr. 1 din Cahul pentru prepararea Desertului Categoria Individuală;

TUDOR POPAZU,  Medalia de aur – Școala Profesională nr. 1 din Cahul, pentru prepararea Peștelui Categoria Cutia Magică;

VALENTINA GHENEA,  Medalia de aur – Școala Profesională nr. 1 din Cahul pentru prepararea Desertului Categoria Cutia Magică;

ALIN COLOMEEȚ, Medalia de aur – Școala Profesională nr. 1 din Cahul, pentru prepararea Peștelui Categoria Cutia Magică; 

GABRIELA RÎBIȚCHII,  Medalia de Argint – Școala Profesională din Alexăndreni pentru prepararea Desertului Categoria Individuală ;

LUMINIȚA CREȚU, Medalia de argint – Școala Profesională din Ștefan Vodă pentru prepararea desertului Categoria Individuală

NATALIA LEAHU,  Medalia de argint – Colegiul Național de Comerț al ASEM pentru prepararea desertului Cutia Magica

IONELA POTÂNG Medalia de Bronz – Școala Profesională din Căușeni pentru prepararea Desertului Categoria Individuală.

Organizatorii „Campionatului Gastronomic pentru Juniori” sunt: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Comitetul Sectorial pentru Formare Profesională în Comerţ, Hoteluri şi Restaurante din Moldova, Compania METRO Cash and Carry, Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED), Fundația Liechtenstein Development Service (LED), Casa Rinaldi în Moldova.

Citește și: În perioada 20-22 octombrie, are loc Campionatul Gastronomic pentru Juniori

Total
0
Shares
Total
0
Share