Social

În perioada 20-22 octombrie, are loc Campionatul Gastronomic pentru Juniori

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 20-22 octombrie 2020 se va desfășura cea de-a V-a ediție a Campionatului Gastronomic pentru Juniori. Evenimentul va aduna elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar și postsecundar, care pregătesc specialiști la meseriile Bucătar, Cofetar, Brutar și Chelner sau Ospătar și specialitatea Tehnologia Alimentației Publice. În acest an, peste 100 de tineri cu vârste curpinse între 16 și 20 de ani, din 13 instituții de învățământ își vor etala măestria în domeniul ales.

În acest an, Campionatul Gastronomic pentru Juniori se va desfășura online, dar și offline, cu respectarea tuturor recomandărilor în contextul pandemiei de COVID – 19. Juriul se va deplasa în fiecare instituție de învățământ, pentru a evalua două probe Școala Anului și cea mai provocatoare probă de concurs Cutia Magică. Astfel, elevii vor putea aplica în practică cunoștințele obținute în cadrul orelor teoretice și practice.

Proba Tema de Acasă a fost realizată deja de către concurenți. Procesul realizării acesteia a fost filmat, iar înregistrarea video a fost expediată juriului. Participanții au avut misiunea de a găti bucate specifice unei țări, care a fost determinată prin extragere la sorți. Așadar, juriul urmează să aprecieze preparate din: Italia, Spania, Cehia, Ucraina, Franța, Germania, România, Ungaria, Rusia, Turcia, Japonia, Mexic.

Scopul evenimentului este de a promova meseria de bucătar, cofetar și brutar, dar și consolidarea competențelor profesionale ale elevilor, promovarea valorilor naționale prin arta culinară, încurajarea viitorilor specialiști și, nu în ultimul rând, promovarea meseriilor și imaginii instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

Organizatorii „Campionatului Gastronomic pentru Juniori” sunt: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Comitetul Sectorial pentru Formare Profesională în Comerţ, Hoteluri şi Restaurante din Moldova, Compania METRO Cash and Carry, Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED), Fundația Liechtenstein Development Service (LED), Casa Rinaldi în Moldova.

Citește și: Primarul capitalei a înmânat diplome de onoare adolescenților din cadrul Centrului Comunitar pentru Copii și Tineri „Cosmos”

loading...

Comments are closed.