Jos Cenzura! Renato Usatîi a dat-o afară pe jurnalista Dorina Blîndescu, pentru un articol scris pe site-ul Independent.md!

independent.md

Pe Telegraph Moldova a fost scris astăzi un articol despre cum Renato Usatîi cenzurează presa controlată de el. Mai exact pe portalul media Independent.md care aparține lui Usatîi, a fost postat un articol despre faptul că PCCOCS a anunțat într-o conferință de presă că are un martor care confirmă că omorul bancherului Gherman Gorbunțov a fost comandat de Renato Usatîi.

Peste puțin timp, știrea a dispărut de pe portalul respectiv de știri, iar redacția Independent.md nu a venit cu vreo explicație de ce au șters acel articol.

Explicația a venit însă chiar de la autoarea articolului șters de pe site-ul lui Usatîi. Jurnalista Dorina Blîndescu a anunțat pe profilul ei de facebook că a fost dată afară pentru această “greșeală”.

captură facebook – Dorina Blândescu

 

Este regretabil acest gest al politicianului Usatîi, care pretinde că susține libertatea presei și de exprimare. Sau este cinic să te solidarizezi cu echipa Ziarului de Gardă, căreia i-a fost interzis să filmeze GBC-ul lui Plahotniuc, iar în același timp să concediezi o jurnalistă pentru faptul că a scris un articol obiectiv despre conferința de presă a procurorilor.

Condamnăm gestul lui Renato Usatîi și facem apel către toți colegii din media și ONG-urile de profil să se solidarizeze cu jurnalista Doina Blindescu.

Politicienii nu trebuie să cenzureze presa și să amenințe ori să concedieze jurnaliștii care scriu articole incomode despre ei.

captură facebook – Veaceslav Balacci

 

Amintim că Independent.md a fost cumpărat de politicianul Renato Usatîi acum jumătate de an de la activistul Platformei DA, Alexandru Cozer.

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share