VIDEO // Greceanîi a mulțumit Rusiei pentru vaccinul Sputnik V

Împreună cu președintele PSRM, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi a participat, în această seară, la evenimentul de recepționare a celui de-a doilea lor de vaccinuri ”Sputnik-V”, oferite gratuit Moldovei de către Federația Rusă. Aceste 71 mii de vaccinuri anti-COVID-19 fac parte din primele 142 mii doze oferite, în calitate de ajutor umanitar de Federația Rusă, poporului nostru.

Igor Dodon a întâmpinat și al doilea lot de vaccin Sputnik V

“Exprim recunoștință Federației Ruse pentru sprijinul și ajutorul acordat țării noastre. Le mulțumim conducerii și poporului rus pentru cel de-al doilea lot primit, precum și pentru posibilitatea de imunizare oferită cetățenilor Republicii Moldova. Vom putea depăși criza pandemică și ne proteja doar prin vaccinare.

De aceea am anunțat că, în perioada imediat următoare, mă voi vaccina cu serul ”Sputnik-V”.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov a reiterat sprijinul Federației Ruse pentru Republica Moldova. La fel, a menționat că se așteaptă o nouă tranșă de vaccinuri, cu suportul cărora vom reuși să obținem crearea imunități colective.

Din cele 71 de mii de doze de vaccin ajunse astăzi la Chișinău, o parte, mai exact 31 mii de doze vor ajunge în stânga Nistrului, celelalte 40 de mii vor fi transportate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Împreună cu cealaltă parte, de 71 mii doze, primită la 26 aprilie curent, vor fi utilizate pentru imunizarea oamenilor din țara noastră, cu începere din săptămâna viitoare”, a declarat Greceanîi.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share