Alte știri

Igor Dodon a întâmpinat și al doilea lot de vaccin Sputnik V

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat o aeronavă cu cel de-al doilea lot de ajutor umanitar oferit poporului Moldovei de către conducerea Federației Ruse – 71 mii de doze de vaccin ”Sputnik V”.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Împreună cu Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului Republicii Moldova și Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse, Igor Dodon a întâmpinat încărcătura valoroasă care este așteptată de cetățenii noștri.

“Țin să amintesc că primul lot a ajuns în Moldova la 24 aprilie, cu o cursă specială a MSE al Rusiei.

În timpul apropiat noi vom primi și celelalte 40 mii de doze de vaccin din totalul de 182 mii de doze, oferite în calitate de donație de Rusia. Totodată, mizăm că în luna iunie vom mai cumpăra circa un milion de doze ”Sputnik V” din mijloace bugetare, pentru ca fiecare doritor să se poată imuniza.

Suntem profund recunoscători conducerii Federației Ruse, partenerului nostru strategic, pentru acest ajutor frățesc foarte important! Combaterea pandemiei este sarcina noastră comună și doar prin eforturi conjugate vom putea depăși această provocare globală”, a declarat liderul socialiștilor.

În același timp, Didon a anunțat că se va vaccina cu Sputnik V atunci când o să-i vină rândul conform Planului național de imunizare a populației.

Șeful PSRM a menționat că imunizarea cu vaccinul rusesc va începe marți, 4 mai 2021.

Prezentă la Aeroport, Greceanîi a spus că se va vaccina cu Sputnik V chiar săptămâna viitoare.

loading...

Comments are closed.