DOC // Cât au costat vizitele Maiei Sandu în Italia și Polonia

Președinția Republicii Moldova a făcut publice cheltuielile pentru ultimele deplasări ale Maiei Sandu efectuate în Polonia și Italia. Astfel, în total din bugetul de stat pentru cele două vizite în străinătate s-au cheltuit 86.000 de lei, relatează replicamedia.md.

În cadrul vizitei oficiale de lucru la Roma și Milano, Italia, din perioada 17 – 20 iunie 2021, s-au cheltuit aproximativ 60.000 de lei, dintre care peste 10.000 de lei pentru diurnă, peste 17.000 de lei pentru cazare, iar biletele pentru transport feroviar și avia s-au utilizat peste 32.000 de lei.

În Italia, Maia Sandu a fost însoțită de Cristina Gherasimov – consilieră a președintei în domeniul politicii externe, Elena Druță – consilieră a președintei pentru relațiile cu diaspora, Alexandru Vdovicenco – specialist principal în Secția comunicare cu mass-media a Direcției comunicare și protocol a Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Imediat după vizita din Italia, Maia Sandu a plecat în Polonia. Pentru această deplasare au fost utilizați puțin peste 26.000 de lei. Cea mai mare parte a sumei a fost cheltuită pentru biletele la avion – circa 25.000 de lei, iar restul 1.300 de lei au fost pentru diurnă.

În această vizită, împreună cu Maia Sandu a fost doar Cristina Gherasimov – consilieră a președintei în domeniul politicii externe.

Total
0
Shares
Total
0
Share